Kapsalon Kroonjuweel werkt alleen met hoogwaardige producten.
REDKEN is exclusief en alleen verkrijgbaar bij erkende kapsalons,
voor u een waarborg voor kwaliteit.

Omgaan met dode haarpunten

Bijna iedereen kent het verschijnsel ‘dode haarpunten’ waarschijnlijk wel. Niet cool. Of je nou oud of jong bent, je haar verft of niet, iedereen heeft eigenlijk wel last van dode haarpunten. Er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om de gespleten puntjes te verminderen.

Gespleten haarpunten ontstaan wanneer de buitenste laag van je haar beschadigd is, door bijvoorbeeld warmte. Hierdoor is de binnenste laag van het haar niet meer beschermd en raakt het uitgedroogd en beschadigd. Gevolg: gespleten haarpunten.
Helemaal tegenhouden kan niet, maar je kunt wel een aantal dingen doen om het aantal dode punten te beperken en het afbreken van haar tegen te gaan.

Kam je haar onder de douche
Wanneer je onder de douche staat en je haar hebt voorzien van crèmespoeling, kam je haar dan met een grove kam. Kam dan langzaam en voorzichtig alle klitten eruit. Op deze manier voorkom je dat je tijdens het afdrogen en borstelen je haar ‘breekt’.

Beperk stylen en föhnen
Beperk het stylen en föhnen van je haar. Door föhnen en stylen wordt het haar heet, waardoor het sneller afbreekt. Als je je haar toch stijl wil maken of wil drogen, zorg dan dat je goede producten gebruikt. Gebruik bijvoorbeeld een serum dat je haar beschermt tegen hitte. Of gebruik een föhn die een koude stand heeft, hier gaat je haar ook nog eens van glanzen. Zorg dat je altijd naar beneden föhnt, met het haar mee. Wanneer je dit doet, blaas je namelijk met de schubben van het haar mee.

Vitamines voor je haar
Net als je lichaam, heeft je haar ook vitamines nodig om gezond te blijven. Bij een tekort aan vitamine B, zal je haar sneller afbreken en dunner worden. Deze vitamines zitten bijvoorbeeld in sinaasappels, bruine rijst, walnoten en zonnebloempitten. Door gezond te eten, krijg je al vitamine B binnen. Van deze stoffen gaat je haar glanzen, groeit het sneller en wordt het dikker. Als je haar toch dun is of snel beschadigd, kan je bij de drogist pillen kopen met vitamine B.

Conditioner
Crèmespoeling die je uitspoelt onder de douche, doet eigenlijk weinig tot niks tegen gespleten haarpunten. Het verzorgt je haar wel, maar gaat het afbreken niet tegen. Je hebt ook conditioners die je de hele dag in je haar laat zitten, deze gaan dit wel tegen. Omdat de spoeling de hele dag in je haar zit, wordt je haar gedurende de dag beschermd tegen invloeden van buitenaf. Je kunt ook een haarmaskertje gebruiken en deze de hele nacht laten zitten. Wanneer je deze in de ochtend weer uitspoelt, is je haar weer super zacht.

Omgaan met dode haarpunten
Kapsalon Kroonjuweel

Kapsalon Kroonjuweel